zondag 3 februari 2008

Het plan


Bijna een half jaar is inmiddels verstreken sinds we het besluit hebben genomen er voor een periode van negen maanden op uit te trekken. Na een periode van dromen, denken en plannen zijn we tot de conclusie gekomen dat het een uitvoerbaar plan is om de Zijderoute te fietsen in de voetsporen van Marco Polo.

Janneke en ik zullen een droom waarmaken die al tien jaar door mijn hoofd gaat. Door onbekende landen met andere culteren, via eeuwenoude steden, door woestijnen en ruige bergen gaan we op weg naar China. We zullen starten in Beirut, Libanon op 13 april. Vandaar gaat het via Syriƫ door Turkije naar Iran. Daarna door de Centraal Aziatische republieken Turkmenistan, Oezbekistan, Tadjikistan en Kirgistan naar het grote rijk van het midden: China.

Geheel China zullen we doorkruisen op onze weg langs Urumqi, Chengdu, Kunming naar Laos en Thailand. Het eindpunt van onze reis is Bangkok waar we tegen Kerstmis 2008 hopen aan te komen.
In augstus 2008 zullen we de Olympische Spelen in Beijing bezoeken. Per fiets zullen we dat niet kunnen redden, daarom zullen we daarvoor van West-China naar Beijing vliegen. Daar moeten we ook zijn om voor een weekje naar Nederland terug te keren voor de bruiloft van Jorrit en Nienke die op 23 augustus staat gepland. Dit feest kan mooi gecombineerd worden met de 65-ste verjaardag van pa en het 35-jarig huwelijksfeest van pa & ma. Na dit tussendoortje pakken we onze fietsen weer op waar we gebleven zijn en vervolgen onze route.

2 opmerkingen:

jkelderman zei

Gekkenwerk! ;)

JOBOS zei

Maarten zoals ik al zei....respect!! Ferm dat jullie dit doen!!