vrijdag 4 april 2008

Visa en inentingen

Visa

Tussen alle bedrijven door is het ons gelukt om de belangrijkste visa te bemachtigen. Voor het eerste deel van de reis zitten we gebakken. Het visum voor Libanon kopen we op het vliegveld van Beiroet, Syriƫ is geregeld, Turkije krijgen we bij de Turkse grens en ook het Iraanse visum is binnen. Na Iran rijden we Turkmenistan binnen en daarvoor kun je een transit visum voor zeven dagen regelen als je tenminste een visum hebt voor het volgende land, Oezbekistan. Ook dat laatste visum is in de pocket.

In Teheran hebben we dus de opgave om drie echte visa te regelen: Tadjikistan, Kirgistan en China. Normaal gesproken moet dat lukken, nu is het afwachten hoe lang dat ter plekke duurt.
Intentingen

Het tweede belangrijke gedeelte zijn de inentingen. Die zijn allemaal in de juiste volgorde toegediend: DTP, Typhus, Hepatitus A en B, Tetanus en, heel belangrijk, Rabies tegen boze hondsdolle honden. Voor die laatste hebben we ons ook gewapend met een ultra-sound apparaat waar die beesten het van op een lopen zouden moeten zetten, mits ze niet doof zijn.

1 opmerking:

Hubert van Slagmaat zei

Hi Maarten en Janneke, geweldig om te lezen en de plaatjes te bekijken.
Ja dan zitten wij hier maar achter het suffe bureau en er voor te zorgen dat alle cijfertjes kloppen. Maar veel succes met jullie trip door Iran.

Groetjes Hubert van Slagmaat