maandag 27 april 2009

Nederland, weer thuis

"Huil niet omdat het voorbij is, maar lach omdat je het hebt meegemaakt"

Uit: Coachingskalender 2009


Op een koude, maar zonovergoten dag komen we aan op Schiphol. Ondanks het belachelijk vroege tijdstip staan onze families op ons te wachten. Speciale vlaggen worden aan de fietsen gemonteerd voor onze 'intocht'. Met 9 vrienden en familieleden vormen we een pelotonnetje door de Hollandse polder, van Schiphol naar Utrecht. Strak asfalt, keurige richtingaanwijzers en heuse fietspaden vallen ons ineens op. De tijd vliegt en we komen dan ook iets te laat aan bij het afgesproken kroegje. Het terras staat vol gepakt, is dit het kroegje dat we hebben geboekt?! Dat kan toch niet allemaal voor ons zijn...Een applaus start en als we dichterbij komen zien we inderdaad allemaal bekende gezichten, wat een onthaal! We voelen ons ware helden.


De weken daarna zijn wat pittiger; donker, regenachtig en iedereen werkt gewoon, behalve wij. Op internet struinen we naar vacatures en tussendoor kijken we naar onze filmpjes van de reis. Het lijkt alweer zo lang geleden en er is helemaal niets veranderd ondertussen. 'Tien maanden waren we overal helden, maar nu zijn we plotseling loosers zonder baan'. Dat is wel even slikken en vooral mijn humeur lijdt eronder.


Gelukkig hebben we meteen weer iets om naar uit te kijken. Een weekje skien met de familie Kelderman in Les Arcs en aansluitend toerskien in het Zwitserse Wallis. Prima weer en veel sneeuw en nog een echt avontuur hoog in de bergen. 


Zie de link voor een filmpje


Janneke heeft al snel een baan gevonden en start op 1 april in haar vertrouwde vakgebied, dat is vooral geweldig en daarbij een zorg minder. Voor mij is het in eerste intantie tegengevallen. Het leek erop dat ik ook per 1 april zou kunnen starten bij Philips, maar daar is helaas vertraging in gekomen. De zoektocht duurt momenteel voort en het is duidelijk te merken dat dergelijke processen langzamer verlopen dan dat een jaar geleden zou zijn gegaan. 


Maar het allerbeste komt nu: Janneke is zwanger teruggekomen van onze reis! Bij de thuiskomst wisten we het een weekje en nu zijn er 16 weken verstreken. Half oktober krijgen we een kindje en we kijken daar enorm naar uit. Een geweldig souvenir van ons prachtige avontuur!


Ondertussen proberen we er ook in Nederland af en toe op uit te trekken, vooral met de racefiets. Dat kan ook prachtig zijn. Zo zaten we vorige week in de volle zon op de pont van Slot Loevestein naar Woudrichem te genieten van een vrolijke jazzband die voor de passagiers speelde.


Hiermee komt er een einde aan deze webblog. We hopen dat jullie het leuk vonden om op deze manier met ons mee te reizen. Voor ons is het een document geworden waarin we de hoogtepunten van de tocht hebben vastgelegd. Het is maar een fractie van onze belevenissen, want we hadden nog veel meer kunnen schrijven, meer foto's kunnen oploaden en filmpjes kunnen tonen. 


Als afsluiting nog een korte video:


5 opmerkingen:

Monique zei

Hoi,

Wij hebben de laatste maanden jullie blog gevolgd, en net het laatste stukje gelezen. Wij hebben enorme bewondering voor jullie. Onze droom is ook ooit een lange fietstocht door azie te maken.
Wel heel erg leuk om te lezen dat jullie zwanger zijn!! Geniet van jullie zwangerschap, en straks van de kleine spruit.
De jongste van ons is al 16, en als zij op eigen benen staat dan gaan wij ook onze reis maken.

Bedankt voor het schrijven van jullie geweldige blog, en het gaat jullie goed.

Groetjes Monique en John

Anoniem zei

Hoi Maarten en Jannneke,

Wat een geweldig nieuws!! De zwangerschap van Janneke. Ik moest van de week nog aan jullie denken, alles gaat ook gewoon maar door. Ik was erg benieuwd hoe het jullie vergaat. Vandaar dat ik blij verrast was met dit laatste :-( bericht. Een prachtig filmpje van jullie avontuur en de mooie verhalen die me telkens deden verbazen. Maarten we komen elkaar vast nog eens tegen en heel veel plezier de komende tijd met Janneke en de kleine.

Groetjes Bart Verweij

Rachida zei

Hoi Maarten en Janneke,

Ik heb jullie blog van begin tot einde gevolgd en heb enorm veel waardering en respect voor jullie.
TOP gedaan.

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap erg leuk nieuws!
Maarten, hopelijk zien we je gauw weer terug bij Philips:-).

Groeten Rachida Akrim

Annemiek Monhemius zei

Hoi Maarten en Janneke,het was fantastisch dat ik mee heb kunnen genieten van jullie reis. Jullie kunnen heel trots zijn dat je het volbracht hebt!
En gefeliciteerd met de a.s. nieuwe wereldreiziger...

Anoniem zei

Hooooi Janneke & Maarten!

SUPER om allemaal te lezen en te zien!!(Heel gaaf filmpje!)
Echt heel leuk om er nu een beeld bij te hebben!

Jammer dat ik al zo snel weer weg ga bij OCA!

Geniet van de zwangerschap en zeker van alle jaren daarna!

Kuss Dymphi